maanantai 21. maaliskuuta 2011

Coffee & Cheesecake

Lauantaina suunnistin tosiaan kävelleen lidliin(jonne matkaa on n.3km) hakemaan alennuksessa olleita aurinkokuivattujatomaatteja. Hiki valui ja meinasin kuolla koska vedin koko matkan puolijuoksuna ollessani jo myöhässä, ja perus lidlin tyyliin NE OLI LOPPU!!!!!!!???? Tästä vihaisena en sitten ostanu mitään muutakaan vaan mars ulos sieltä. Mieli parani kuitenkin pian, sillä suuntasin seuraavaksi Joonan kanssa kahvittelemaan pitkästä aikaa, Joonan kärsiessä armeijatuomiotaan tälläkin hetkellä.

Photobucket

Photobucket
Tapamme mukaan unelmoitiin pari tuntia lottovoitosta ja juteltiin kaikesta maan ja taivaan väliltä. Lopulta keskustelu siirtyi yllättävästi ruokaan, ja muistinkin että olin luvannu äitille tekeväni juustokakun sunnuntaille. Siitäpä se ajatus sitten lähti Joonankin osalta, jonka silmät oikein kirkastu päättäessään itsekkin pyöräyttää moisen tortun. Ite vedin varman päälle ja tein idioottivarman juustokakun, joka ei vaadi ees liivatteella leikkimistä. Joonan kakku oli kuulema mennyt täysin mönkään, ja mies oli aika masentunut, joten lupasin jakaa omani. Eilen sainkin kiitos viestiä tyytyväiseltä ja kylläiseltä armeijaan takaisin matkaajalta. Koska näinkin yksinkertainen asia kuin juustokakku sai Joonan niin hyville mielille, niin päätinpä jakaa ohjeen täälläkin. Ohjeen bongasin alunperin Neljän Tähden Illallinen ohjelmasta, mutta tuossa alkuperäisessä ohjeessa oli muutama virhe, joten hetken mietinnän jälkeen korjailin sen itse nykyiseen muotoonsa.

Juustokakku

Pohja:
puolikas paketti Digestive-keksejä
2-3 rkl voisulaa

Täyte:
2 prk maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia ja juusto kannattaa pitää hetki huoneenlämmössä, jotta se pehmenee)
1 prk vispikermaa 
1,5 dl sokeria
0,5 dl jauhoja
2 kananmunaa
1,5 tl vaniliinisokeria

Kuorrutus:
2 prk ranskankermaa
1 rkl sokeria
½ tl vaniliinisokeria

Murskaa keksit pieniksi muruiksi, sulata voi ja sekoita se murujen sekaan. Painele taikina voidellun irtovuoan pohjalle tiiviisti ja laita vuoka jääkaappiin ainakin 20 minuutiksi.

Vatkaa tuorejuuston sekaan vaahdotettu vispikerma, sen jälkeen sokeri, jauhot ja vaniljasokeri sekä lopuksi kananmunat.
Kaada täyte vuokaan ja paista n. 160 asteessa n. 45 minuuttia tai kunnes täyte on kiinteää keskeltä (sen voi testata heiluttamalla vuokaa hieman ja mikäli kakun keskiosa ei liiku, se on valmis).

Paiston jälkeen, sekoita kuorrutuksen aineet ja kaada seos kuuman kakun päälle. Laita vuoka uuniin vielä 5 minuutiksi.
Jäähdytä kakku ja laita se vielä jääkaappiin viilentymään kunnolla, sillä se on parhaimmillaan kylmänä.
Koristele kakku esim. tuoreilla marjoilla. 
Itse laitan kuorrutukseen aina hieman sitruunamehua.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket
Kuten kuvista huomaa, eilen tulin sitten syötyä muutakin herkkua juustokakun lisäksi. Mummi toi lihapiirakoita joiden lisäksi vedin myös pizzaa, karkkia, juustonaksuja ja keksejä naamaani. Tänään ei olekkaan sitten tehnyt mieli yhtään mitään, ja hyvä näin.
ps. Kävin tänään koululla laskeskelemassa matikkaa, ja yllätyksekseni psykan alustavat pisteet oli jo tulleet ja alustavasti mun koe lähti M!!!!!!!!!!!!!!! Oli huippu ylläri, ja nyt vaan peukut pystyyn ettei pisteet laske ytl:län tarkistuksen jälkeen. Nyt takaisin matikan pariin, ja illalla vielä postausta loppu lauantaista.

Ei kommentteja: